Αναπαλαίωση Μπρούτζινα Φωτιστικά

Αναπαλαίωση Μπρούτζινα Φωτιστικά

Η μεγάλη εμπειρία μας με όλες τις δημιουργίες από Μπρούτζο, αλλά και γνώση της αγοράς όσον αφορά τον σχεδιασμό και τον τρόπο υλοποίησης των κατασκευών αυτών από τα προηγούμενα χρόνια έως σήμερα,  μας επιτρέπει να έχουμε μεγάλη σιγουριά για το τελικό αποτέλεσμα για κάθε αναπαλαίωση Μπρούτζινου Φωτιστικού.

Μετά την αρχική εκτίμηση για την κατάσταση του φωτιστικού μπορούμε να συμφωνήσουμε και να ξεκινήσουμε τις κατάλληλες εργασίες.

Επισκευάζουμε τις αλλοιωμένες κολλήσεις και τις αντικαθιστούμε με αυτές που κάνουμε σε όλα μας τα προϊόντα, δηλαδή κόλληση με καθαρό Ασήμι.

Επίσης αναλαμβάνουμε την επισκευή με νέα υλικά του ηλεκτρολογικού μέρος  σε όλη την δομή του φωτιστικού.

Καθαρίζουμε τις οξειδωμένες επιφάνειες για να δώσουμε την αυθεντική του γυαλάδα ή αντίστροφα οξειδώνουμε κατόπιν επιθυμίας γυαλιστερά αντικείμενα που θέλουμε να διαφοροποιήσουμε την εμφάνιση. 

Επιπλέον ανάλογα τις ανάγκες μπορούμε να προτείνουμε και να προσθέσουμε νέα καπέλα, νέα κρύσταλλα και άλλα παρελκόμενα. 

Να σημειώσουμε εδώ ότι μερικές φορές υπάρχει περίπτωση ένα τέτοιο αντικείμενο να χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, χρόνο και υλικά για να επανέλθει στην αρχική κατάσταση. Εκεί είναι προς συζήτηση εάν “αξίζει” να γίνει όλη αυτή η προσπάθεια, αν και πολλά από τα φωτιστικά που υπάρχουν σήμερα δεν είναι διαθέσιμα στην αγορά και η συναισθηματική αξία τους δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη.
 

Μην διστάσετε να μας ρωτήσετε για κάθε απορία σας. 

Αναπαλαίωση Μπρούτζινου Φωτιστικού, πριν και μετά

Στις παρακάτω εικόνες μπορεί να φανεί  η διαφορά μετά την πλήρη αναπαλαίωση του φωτιστικού.

Στο τελικό αποτέλεσμα μπορείτε να δείτε και την επαναφορά του φωτιστικού στον αρχικό του σχεδιασμό τόσο στην απόχρωση αλλά και ως προς την  γεωμετρική του ισορροπία.

*Με διπλό κλικ οι εικόνες ανοίγουν σε πλήρη ανάλυση.

μπρούτζινα φωτιστικά bronzelights
Μετά την αναπαλαίωση
μπρούτζινα φωτιστικά bronzelights
Πριν την αναπαλαίωση

Αναπαλαίωση Μπρούτζινου Φωτιστικού, πριν και μετά​

Το συγκεκριμένο φωτιστικό έχει την ιδιαιτερότητα ότι αποτελείται από δύο διαφορετικές αποχρώσεις, χρυσού και Νίκελ.

Η κατάσταση στην οποία το παραλάβαμε δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή και φαίνεται ότι είχε εκτεθεί ή καλύτερα παραμεληθεί σε μη κατάλληλο χώρο.

Όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση, όλα τα μέρη που το αποτελούν λύθηκαν και κάθε ένα ξεχωριστά επεξεργάστηκε με ιδιαίτερη φροντίδα.

*Με διπλό κλικ οι εικόνες ανοίγουν σε πλήρη ανάλυση.

αναπαλαίωση Αρχαϊκό Bronzelights
Μετά την αναπαλαίωση
αναπαλαίωση Αρχαϊκό Bronzelights
Μετά το προστατευτικό βερνίκι
αναπαλαίωση Αρχαϊκό Bronzelights
ευθυγράμμιση στα μπράτσα
αναπαλαίωση Αρχαϊκό Bronzelights
διαπίστωση φθοράς
αναπαλαίωση Αρχαϊκό Bronzelights
κατά την παραλαβή
αναπαλαίωση Αρχαϊκό Bronzelights
κατά την αναπαλαίωση

ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ

Μια λέξη που μάλλον αδικεί την διαδικασία που κάνουμε με τόση λεπτομέρεια. 
Ίσως η λέξη αναζωογόνηση να ήταν πιο κατάλληλη, γιατί μετά από όλο αυτό, το φωτιστικό περνάει μια δεύτερη φάση νεότητας.

ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ

Ίσως αυτή είναι λέξη που ταιριάζει στο αποτέλεσμα, το οποίο είναι μια σειρά από εργασίες που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και επιδεξιότητα ώστε να αναδείξουν το φωτιστικό στην αρχική του αίγλη.

ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ

Δηλαδή, προσεκτικό λύσιμο όλων των κομματιών ένα προς ένα έως το πιο μικρό, σχολαστικός έλεγχος,  δημιουργία νέου μέρους εάν υπάρχει ανάγκη. Μετά την  συναρμολόγηση, γίνεται προστατευτική βαφή με διαφανές βερνίκι υψηλής αντοχής.